dijous, 15 de setembre del 2011

Avui dia internacional de la Democracia!!!!!


15 SETEMBRE
DIA INTERNACIONAL DE LA DEMOCRÀCIA
Les Nacions Unides commemora   el 15 de setembre el dia Internacional de la Democràcia. És realment un toc d’atenció que s’hagi de dedicar, en ple segle XXI, un dia per encoratjar els pobles, els Estats  i  les Nacions de tot el món perquè se segueixi lluitant per assolir i assegurar   una governabilitat democràtica al  món.
Només donant un cop d’ull al nostre voltant ens adonem que avui és més necessari que mai propugnar i assolir realment un valor essencial per a la civilització com és la democràcia. Només cal mirar el nostre entorn per adonar-nos dels conflictes en molts països que encara no en gaudeixen. Com recorda el Secretari general de les NU Ban Ki-Moon, “enguany és un any important per a la democràcia”. En efecte, milions de persones segueixen lluitant en els països d’Orient Mitjà, Mediterrani Sud i Africà septentrional per poder començar a “tastar” un sistema  democràtic que els ha estat  fins ara prohibit.  La democràcia  és un model universal al qual tenen dret tots els pobles i no és aliè a cap cultura.
Però també en els països desenvolupats  i amb tradició democràtica cal treballar constantment per reforçar-la i que aixoplugui a tothom sense que ningú se senti exclòs o sigui menyspreada la seva participació o veu.  La democràcia ha de ser real a la pràctica i  servir a tothom; si no fos així,  quedaria en una mera paraula sense contingut i sense força. Les Nacions Unides  tenen com a missió inexcusable donar suport i garantir tots els esforços per aconseguir i consolidar la democràcia, reforçant les institucions i pràctiques democràtiques en tot el món, encoratjant  eleccions lliures i netes, i especialment fomentant la participació de tota la ciutadania.
Aconseguir la democràcia  no és fàcil, però mantenir-la i exercir-la és una obligació que  tots  tenim, sense exclusions. El dia internacional de la democràcia és una       oportunitat per examinar l’estat de la democràcia en el món i donar suport a totes les persones i sobretot als joves que lluiten per aquest ideal i fer de la democràcia una realitat.

Eduard Sagarra Trias
President de la Associació per a  les Nacions Unides a Espanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada